Rezervoni tani!

Rezervoni tani!

Marrëveshje të nxehta nga

Burgas

nga € 14.99 Rezervoni tani

Bukuresht

nga € 14.99 Rezervoni tani

Catania

nga € 14.99 Rezervoni tani

Cluj

nga € 14.99 Rezervoni tani

Bacau - Paris (BCM - BVA)

Udhëtim
2022-07-05
2022-07-12
Rumani - Francë

Nga EUR 14.99

Bacau - Paris (BCM - BVA)

Një mënyrë
2022-07-05
Rumani - Francë

Nga EUR 14.99

Bashkimi i qytetit të Bacau ka një histori shumë të gjatë. Ai u themelua më 1243 nga banorët e zonës. Qyteti u rëndësishëm në shekullin XVIII, kur u ndërtua Rruga e madhe e Bacau-it, që lidhte qytetin me portin e Brăila-s. Në vitin 1859, Bacau u bë qyteti i parë në Rumani që u emancipua nga sundimi osman. Në vitin 1877, Bacau u bë qyteti i dytë në Rumani që u zgjidh problemi i pronave. Në vitin 1918, qyteti u bë qendër e rezistencës kundër pushtimit austro-hungarez. Në vitin 1940, Bacau u aneksua nga Italia fashiste. Pas luftës, qyteti u kthye në Rumani.

Parisi është një qytet i Francës. Ai u ndërtua në vitin 52 para Krishtit, nga romakët. Qyteti është i njohur për arkitekturën e tij të bukur, për bulevardet e tij, për muzeun e tij të famshëm dhe për katedralen Notre Dame.

"Kur sapo të kesh shijuar fluturimin, do të ecësh përgjithmonë në tokë me sytë e kthyer drejt qiellit, sepse atje ke qenë dhe atje do të dëshiroje gjithmonë të kthehesh." - Leonardo da Vinci