Rezervoni tani!

Rezervoni tani!

Marrëveshje të nxehta nga

Fira

nga € 14.99 Rezervoni tani

Bacau

nga € 14.99 Rezervoni tani

Madrid

nga € 14.99 Rezervoni tani

Bukuresht

nga € 14.99 Rezervoni tani

Bacau - Madrid (BCM - MAD)

Udhëtim
2022-10-02
2022-10-09
Rumani - Spanjë

Nga EUR 14.99

Bacau - Madrid (BCM - MAD)

Një mënyrë
2022-10-02
Rumani - Spanjë

Nga EUR 14.99

Bashkimi i qytetit të Bacau ka një histori shumë të gjatë. Ai u themelua më 1243 nga banorët e zonës. Qyteti u rëndësishëm në shekullin XVIII, kur u ndërtua Rruga e madhe e Bacau-it, që lidhte qytetin me portin e Brăila-s. Në vitin 1859, Bacau u bë qyteti i parë në Rumani që u emancipua nga sundimi osman. Në vitin 1877, Bacau u bë qyteti i dytë në Rumani që u zgjidh problemi i pronave. Në vitin 1918, qyteti u bë qendër e rezistencës kundër pushtimit austro-hungarez. Në vitin 1940, Bacau u aneksua nga Italia fashiste. Pas luftës, qyteti u kthye në Rumani.

Madrid është një qytet në Spanjë, i cili është themeluar në shekullin e tetëmbëdhjetë. Qyteti është i njohur për muzeun e tij të artit, Kullën e Madrilenës, dhe për Pallatin e Zaragozës.

"Kur sapo të kesh shijuar fluturimin, do të ecësh përgjithmonë në tokë me sytë e kthyer drejt qiellit, sepse atje ke qenë dhe atje do të dëshiroje gjithmonë të kthehesh." - Leonardo da Vinci